Om deze functie te gebruiken dient u ingelogd te zijn.

Huyzen - Vastgoedmakelaar Antwerpen, Beveren, Lokeren, Dendermonde en Gent Uitbreiding en verdubbeling van bepaalde renovatiepremies
03/11/2020 - Nieuwsbrieven

Uitbreiding en verdubbeling van bepaalde renovatiepremies

Volgens de Vlaamse langetermijnrenovatiestrategie moeten bestaande woningen in Vlaanderen tegen 2050 een vergelijkbaar energieprestatieniveau halen als nieuwbouwwoningen met een vergunningsaanvraag in 2015. Dit betekent dat tegen 2050 het gemiddelde EPC-kengetal van het volledige woningenpark overeen moet komen met het energielabel A, hetgeen gelijkgesteld is met een EPC-kengetal van 100

DE EPC-LABELPREMIE DIE AL GELDT VOOR NIEUWE EIGENAARS WORDT VANAF 2021 OOK UITGEBREID VOOR BESTAANDE EIGENAARS

Wie een woning bezit met een slechte energieprestatie, een label E of F, en die binnen een periode van 5 jaar grondig renoveert tot een label A, B of C, kan vanaf 2021 een EPC-labelpremie aanvragen.
Die premie kan oplopen tot 5.000, 3.750 en 2.500 euro voor renovaties tot respectievelijk label A, B en C.
Ook wie een appartement renoveert van een label D, E of F naar label A of B kan een EPC-labelpremie van respectievelijk 3.750 en 2.500 euro krijgen.
De nieuwe premie kunt u niet combineren met de bestaande totaalrenovatiebonus.

MAXIMUMBEDRAG EPC-LABELPREMIE

De premie voor de renovatie van woningen met een slechte energieprestatie kan oplopen tot 5.000 euro.
Om in aanmerking te komen voor de nieuwe labelpremie, moet men steeds verplicht een EPC voorleggen, dat voor en na de werken is opgemaakt door een energiedeskundige type A.

VERDUBBELING VAN ENKELE RENOVATIEPREMIES VANAF 2021

De basispremie voor isolerende beglazing verdubbelt van 8 naar 16 euro per m². 'Door het verdubbelen van de beglazingspremie ondersteunt de Vlaamse overheid de doelstelling van de Vlaamse Wooncode dat alle woningen en appartementen tegen 2023 overal minstens dubbel glas moeten hebben', zegt minister Demir.

De basispremie voor muurisolatie langs de buitenkant verdubbelt ook van 15 naar 30 euro per m². De premie voor de isolatie van buitenmuren in de spouw (5 euro per vierkante meter) of voor de isolatie van buitenmuren aan de binnenkant (15 euro per vierkante meter) blijft ongewijzigd.

OP ZOEK NAAR EEN WONING?

Bekijk ons portefeuille

contacteer ons

Vernieuwen

* Verplichte velden
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer weten Verder gaan